Huomioita kentältä, siis siivouskentältä :)

Pakko purata välillä ajatusvirtaa muidenkin luettavaksi!


Kierretän työn puolesta aika laajalti suomea. On toi ikävää huomata uusien kiinteistöjen jatkuvat mokat..puretaan nyt ensin tämä asia pois päiviltä.


Voi sanoa että ei kovin montaa kertaa ole tullut vuosien aikana vastaan sellaista hyvää siivouskeskusta. On toki niitäkin, ei sillä. Valtaosa kuitenkin nyt eteen tulleista ja nimenomaan UUSISTA kiinteistöistä...ihan itkua ja raivoa pitää sisällään pitää enkä silti voi edes pidätellä. Aivan käsittämättömiä suunnittelu/toteutusmokia ja juurikin siivoustiloissa. Aivan toinen toistaan upeampia koulukiinteistöjä on tullut koluttua ja mikä pettymys kun siivouskeskukseen päästään!! Ai kauheeta. Kaikkein hurjimmat on sellaisia joista on jo pohjakuva meilläkin vaan vastassa onkin aivan jotain muuta. En ymmärrä!


Tähän soppaa laitamme siis oman lusikkamme ja toivomme että kun nyt ensin saamme omista tuotteista RT-kortit niin sekin jo osittain parantaa asiaa. Ei kuitenkaan kaikkea todellakaan. Suunnittelu on jo alkanut ja teemme sivuillemme nyt ensi yhden kunnollisen siivoustilan. Sitten katsomme mitä se tuo tullessaan.


Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu. Tämä pätee moneen asiaan, myös siivoukseen. Siihenhän me alan ihmiset aina törmäämme että laatua tarkkaillaan ja niin pitääkin. Asiakkaana olin ensimmäisen kerran elämässäni tilanteessa jossa hotellihuone vaihtui heti! Todella järkyttävässä kunnossa vaikka ei heti olisi huomannutkaan. Mutta heti kun huoneeseen astuin niin en vakuuttunut asiasta..siis että huone olisi ollut niin siisti kuin vuode antoi ymmärtää. Tarkemman tutkailun seurauksena huomasin paljon irtolikaa ja mikä kauheinta, pitkin seiniä nestetahroja ja vielä lisäksi...kaikkialla seinäpinnoilla karvoja/nukkaa/kuituja. Toisin sanoen seiniä oli pyyhitty likaisella/karvaisella tms. mopilla ja ne olivat kiinnittyneet seinäpinnalle.


Silloin kun hotelliin tulee asiakas niin A) hän haluaa luxusta elämäänsä ja maksaa siitä tai B) on työmatkalla ja haluaa nukkua siistissä ympäristössä yönsä. Tämäkin tarina opetti jotain, ammattilaiset tietävät mistä puhutaan: hotellisiivous on sekä vaativaa, rankkaa sekä aivan liian tiukkaan aikaan sidottuja. Tämä tuntuu hullulta ymmärtämättömyydeltä hotellin johdon taholta, sillä siisteys ja puhtaus on hotellien, ravintoloiden yms. ehdoton myynti/markkinointivaltti. Allasalueella en edes käynyt, puolisko kylläkin ja on vain ajan kysymys, milloin siellä napsuu mikrobimäärät hälyttävälle tasolle -> pahimmassa tapauksessa suljetaan osasto ja aletaan kuuraamaan biofilmiä pois!

On väärin koetella tällaisissa asioissa että miten kauan kestetään. On kyse ihmisten työpaikoista sekä palvelulupausten pitämisestä. Herää kysymys: kuka valvoo?! Itse ehdotin palautteessani että ulkopuolisen on tehtävä tarkastus. Ehkä tarkastuksen jälkeen kohdistetaan katse myös sinne minne kuuluukin: miten ostettu, miten on myyty ja ennen kaikkea m i t e n  on o p a s t e t t u työtekijät, jotka tässä tapauksessa olivat ulkolaisia miehiä, toki naisiakin. Sitten voisimmekin mennä katsomaan siivoustiloja! Onko niitä ja millaisia??! Jotenkin se siivous on hoidettava mutta....tähän olisi syytä panostaa eikä laittaa päätä pensaaseen. Laatu ei parane palveluliikettä vaihtamalla (joskus silläkin) mutta totuutta on katsottava silmiin. Toivottavasti näin tapahtuu!!


Toivottoman paljon näkee siivoustyön suoritusta milloin missäkin, likaisin välinein...en ymmärrä miksi? Tai ymmärrän, on harva ihminen kentällä joka aidosti ajattelee mitä tehdään ja miksi, mikä on mikrobi ja mitä pöly sisältää?! Liian harva!


Jokainen alalla toimiva siivoushenkilö kaipaa päivitystä nimenomaan siivouspyykkihuollosta ja välineiden kunnon merkityksestä. Ennen kaikkea haluamme hyviä siivoustiloja kaiken tyyppisiin kiinteistöihin, niin pieniä kuin suuriakin.

Palataan taas ja ehkä viikonloppuna yksi juttu lisää, kuka tietää :)